<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" xmlns:its="http://www.w3.org/2005/11/its" type="topic" style="task" id="pgp-delete" xml:lang="seahorse-cs">

  <info>
    <link type="guide" xref="index#pgp-keys"/>

    <revision version="0.1" date="2011-10-23" status="stub"/>
    <revision pkgversion="3.9" version="0.1" date="2013-06-24" status="review"/>

    <include xmlns="http://www.w3.org/2001/XInclude" href="legal.xml"/>

    <credit type="author copyright">
      <name>Aruna Sankaranarayanan</name>
      <email its:translate="no">aruna.evam@gmail.com</email>
      <years>2013</years>
    </credit>

    <credit type="editor copyright">
      <name>Hashem Nasarat</name>
      <email its:translate="no">hashem@riseup.net</email>
      <years>2014</years>
    </credit>

    <desc>Jak smazat místní kopii svých klíčů nebo klíčů, pomocí kterých komunikujete s lidmi.</desc>
  </info>

  <title>Smazání existujícího klíče</title>

  <p>Pokud s někým již nadále nebudete komunikovat, můžete smazat kopii jeho klíče GnuPG ve svém počítači pomocí aplikace <app>Hesla a klíče</app>. Můžete také trvale smazat klíč, který vlastníte a který nebyl nikdy zveřejněn na serveru s klíči. Smazáním klíče GnuPG se smaže jak veřejný, tak soukromý klíč.</p>

  <steps>
    <title>Když chcete smazat klíč:</title>
    <item>
      <p>Vyberte klíč.</p>
    </item>
    <item>
      <p>Klikněte na něj pravým tlačítkem a zvolte <gui>Smazat</gui>.</p>
      <note style="important">
        <p>V případě, že smažete klíč GnuPG, který máte zveřejněn na serveru s klíči, smažete jen klíč ve své klíčence GnuPG, ale kopie na serveru s klíči bude stále vystavena.</p>
        <p>Když smažete svůj klíč GnuPG, znamená to, že bude váš soukromý klíč trvale smazán, avšak váš veřejný klíč můžete stále <link xref="pgp-retrieve-remote">získat</link> ze serveru s klíči a použít jej k šifrování zpráv, které pak už ale nebudete moci číst! Abyste předešli takovémuto použití klíče, získejte jej a <link xref="subkeys-revoke">odvolejte</link>. Odvolaný klíč pak <link xref="pgp-sync">synchronizujte</link> se serverem s klíči, abyste zabránili lidem v jeho použití.</p>
        <!-- or when you <link xref="misc-key-revoke">revoke</link> it.- No
        revoking feature yet for SSH keys/PGP master keys-->
      </note>
    </item>
    <item>
      <p>V novém dialogovém okně potvrďte smazání zaškrtnutím políčka <gui style="checkbox">Chápu, že všechny položky budou trvale smazány</gui> a vše dokončete zmáčknutím tlačítka <gui style="button">Smazat</gui>.</p>
    </item>
  </steps>


</page>
