<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" xmlns:its="http://www.w3.org/2005/11/its" type="topic" style="task" id="pgp-userid-remove" xml:lang="seahorse-sv">

  <info>
    <link type="guide" xref="pgp-userid#add-remove"/>

    <revision version="0.1" date="2011-10-23" status="stub"/>
    <revision pkgversion="3.9" date="2013-06-27" status="review"/>

    <include xmlns="http://www.w3.org/2001/XInclude" href="legal.xml"/>

    <credit type="author copyright">
      <name>Aruna Sankaranarayanan</name>
      <email its:translate="no">aruna.evam@gmail.com</email>
      <years>2013</years>
    </credit>

    <desc>Ta bort extra användaridentiteter</desc>
  
    <mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Isak Östlund</mal:name>
      <mal:email>translate@catnip.nu</mal:email>
      <mal:years>2016</mal:years>
    </mal:credit>
  
    <mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Anders Jonsson</mal:name>
      <mal:email>anders.jonsson@norsjovallen.se</mal:email>
      <mal:years>2020</mal:years>
    </mal:credit>
  </info>

  <title>Ta bort användaridentitet från en nyckel</title>

  <p>Det är nödvändigt att samtliga nycklar har minst en användaridentitet, men du kan ta bort extra användaridentiteter som du har bundit till nyckeln.</p>

  <steps>
    <title>För att ta bort en användaridentitet från en PGP-nyckel:</title>
    <item>
      <p>Välj nyckelringen <gui>GnuPG-nycklar</gui> från panelen på vänster sida.</p>
    </item>
    <item>
      <p>Välj <gui>Personlig PGP-nyckel</gui> från listan.</p>
    </item>
    <item>
      <p>Högerklicka på den valda nyckeln och välj <guiseq><gui>Egenskaper</gui> <gui>Namn och signaturer</gui></guiseq>.</p>
    </item>
    <item>
      <p>Välj användaridentiteten som du vill ta bort och klicka på <gui style="button">Ta bort</gui>.</p>
    </item>
  </steps>

   <note style="tip">
     <p><link xref="pgp-sync">Synkronisera</link> dina nycklar efter att användaridentiteten tagits bort för att uppdatera ändringarna på fjärrkopian av nyckeln.</p>
   </note>

</page>
